Over Kim

DURF JIJ de reis van je hoofd naar je hart aan te gaan in de opvoeding en het moederschap?

Ik ben Kim Kieviet en het is mijn missie om elk kind en elke moeder op een liefdevolle, ontspannen en verbindende manier optimaal te laten genieten van het leven en elkaar.

… want die kan namelijk best wel spannend zijn, maar het brengt je tegelijkertijd zoveel!

Ik zal je eens vertellen hoe dat  bij mij verliep, wie weet herken je het. Toen ik net moeder was geworden, merkte ik namelijk dat vooral heel veel in mijn hoofd zat.

Mijn hart overstroomde met liefde voor dat kleine bundeltje geluk in mijn armen (behalve als ik borstvoeding gaf, maar dat is nog een heel verhaal an sich), maar mijn hoofd vroeg zich regelmatig af: ‘Doe ik het wel goed? Mijn gevoel zegt dit, maar ik heb tijdens mijn studie geleerd dat…’

Voor mij als afgestudeerd Opvoedingsondersteuner aan de Universiteit van Amsterdam ervoer ik bijna dagelijks continue struggles over hoe ik dit lieve kleine minimensje zou moeten verzorgen en opvoeden. Ik voelde de druk, want hey ik was immers de deskundige. Google was daarnaast ook nog eens mijn beste vriend. Ja echt.

Diep van binnen wist ik en voelde ik dat dit anders kon.

Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik zelfs een afkeer van het wetenschappelijke en alles wat met opvoeding te maken had. Maarja, toen het mooiste meisje van de wereld er eenmaal was, wilde ik het zo graag goed doen! Ik was natuurlijk wetenschappelijk opgeleid en had mijzelf als 16-jarig meisje letterlijk mijn gevoel ontzegt (omdat ik zo snel huilde overal om) waardoor ik het rete moeilijk vond om die connectie met mijn ware zelf, mijn hart, mijn intuïtie weer aan te gaan.

Om op te voeden en lief te hebben vanuit mijn WARE KERN en in VERBINDING met mijn kind.

Mijn dochter nodigde mij vanaf de eerst minuut uit om dit wel te doen, maar dat ging zoals je je wellicht wel voor kan stellen niet van de één op de andere dag. Leuk al die boeken en theorieën, maar het moederschap bleek hele andere shizzle. ????

Inmiddels ben ik bijna 6 jaar moeder en was MIJN ALLERGROOTSTE LES dat opvoeden niet over mijn kind gaat, maar over mijzelf. Ik mag het leven voorleven en als ik mijn kind haar authentieke weg hier op aarde gun dan zal ik die dus ook echt eerst zelf moeten gaan bewandelen.

… want ik leef het leven immers voor. Ik ben haar voorbeeld.

Het feit dat ik begin 2017 burn-out raakte bevestigde dat er werk aan de winkel was. In het moederschap had ik mijn stappen al gemaakt, maar op andere vlakken liet het nog heel veel te wensen over.

Door holistische, energetische en spirituele opleidingen en cursussen kwam ik steeds dichter bij wie ik werkelijk ben en tot op de dag van vandaag ben ik daar zo dankbaar voor! Ik durf echt te zeggen dat ik mij krachtig en in verbinding met mijzelf voel. En daardoor dus ook met mijn (inmiddels) 2 prachtige meiden!

Ik voel mij gezegend met een kind die mij triggert, prikkelt of uit de tent lokt, want zo leerde ik om die o zo bekende controle los te laten.

Ik ben dankbaar voor hun hoge mate van sensitiviteit, want daardoor kwam ik tot het inzicht dat ik meer mocht ‘aarden’ of gronden, in mijn lijf mocht zakken en vanuit mijn hart mocht leven in plaats van alles vanuit mijn hoofd beredeneren.

Hoe lastig ik het ook vond ik ben blij dat mijn kind kan dubben en treuzelen, want ik leerde de schoonheid en mogelijkheden van de stilte in te zien.

Ik vond de onoplettendheid van de jongste lastig, maar het deed me in zien dat ik mocht leren focussen en in het hier en nu mocht gaan leven.

Dankbaar ben ik voor hun ‘rebelse’ momenten, want het daagt mij uit om out of the box te denken en al het geleerde los te laten en mijn creativiteit te laten stromen.

Lieve moeder, SAMEN met onze kinderen en met elkaar mogen we GROEIEN. Wij als ouders mogen ons ont-wikkelen van alles waarmee door de jaren heen ons rugzakje gevuld is. Kleine of grote dingen. Het maakt niet uit. We dragen allemaal een verleden met overtuigingen van onze ouders, leraren, werkgever, vrienden, partners met ons mee die ons gevormd hebben.

Het zijn patronen geworden van waaruit we handelen op ieder vlak in ons leven. In de opvoeding, in relaties, op het werk, in vriendschappen, richting onszelf….

… maar zijn deze manieren ook jouw manier en passen ze bij jouw kind die jij mag begeleiden?

Wees eens heel eerlijk: voelt het goed zoals het nu gaat?

Of wil je BEWUSTER en INTUÏTIEVER opvoeden vanuit je hart en op een ONTSPANNEN manier?

… want dat kan namelijk! Ik ben het levende voorbeeld en vele moeders die trainingen of coaching bij mij gevolgd hebben en dit dagelijks toepassen kunnen hier ook over meepraten.

Ga jij er nu ook eens voor? De juiste tijd is namelijk altijd NU.

Of je moet al graag in je smoesjes willen blijven geloven en jezelf voor de gek willen blijven houden, maar hey dan is dat ook wat je aan je kind meegeeft hè… ????????‍♀️

Ik hoop dat als jij vragen hebt, jij je vertrouwd voelt bij mij. Ik sta met liefde naast je, voel en kijk met je mee. Zodat jij uiteindelijk zelf het antwoord krijgt op je vraag, want die zit al in jou!

Wat ik graag zie?

True colors.

… because your true colors are beautiful!

Dikke knuffel,

Kim