Een geboren karakter

Bijna vier jaar geleden werd ik voor het eerst moeder van één van de mooiste meisjes hier op aarde. Ik stond toen heel anders in het moederschap dan nu. Terugdenkend aan die periode vond ik alles heel normaal. Ik gruwelde van het woord ‘wondertje’. Mijn dochtertje die in mijn buik groeide en die ik had gebaard werd regelmatig ‘wondertje’ genoemd. Laat ik vooropstellen dat ik zielsveel van mijn dochter houd, maar eerlijk gezegd vond ik al die clichématige termen die erbij kwamen kijken vre-se-lijk! Het is immers de natuur om je voort te planten. Je lichaam is er voor gemaakt, toch?

Dat klinkt best lullig. Ik was me heel bewust van het feit dat het bij sommigen echt niet zo makkelijk gaat of dat ze geen biologische ouders kunnen worden. Als puber had ik zelfs de grootste discussies met mijn vriendinnen toentertijd die met al het gemak van de wereld riepen: “Nou, als ik nu zwanger zou worden dan laat ik het gewoon weghalen!”

Say what? Dan kon je mij heel boos maken!

Ik had namelijk een broertje en een zusje verloren toen ze nog hard hun best deden om te groeien in de buik van mijn moeder. Dus ik weet heel goed dat er van alles rondom de periode van conceptie, zwangerschap en geboorte kan zijn wat niet goed gaat. En toch….

Toch vond ik alles doodnormaal toen ik zelf eenmaal moeder zou worden.

En nu? Nu, nu ik zoveel meer kennis heb over en ervaring heb met kinderen vind ik ze het meest bijzondere geschenk dat je kan krijgen. Iets wat voor velen vanaf het begin al zo voelt. Maar, als jij dit vanaf het begin al zo voelde, weet je dan ook waarom je dat zo voelt?

Ik vind het alleen al bijzonder dat je het recht hebt om samen met de liefde van je leven de liefde te delen en daar het meest liefdevolste in the whole wide world voor terugkrijgt.

Wow!

En dat het liefdevolste jou met alle liefde laat zien hoe zij het leven ervaart, door de reacties die ze geeft, het gedrag dat ze laat zien en door jou met dat gedrag te laten zien hoe jij je van binnen voelt.

Wow, wow, wow! (Ja, drie keer. Vaker mag ook. ;-))

Als je dat als ouder weet te omarmen. Hoe je kind het leven ervaart en wat ze jou laat zien met haar gedrag dan kun je zoveel meer ontspannen opvoeden. Echt!

Er zijn veel manieren om je dat te leren en doen inzien, maar ik vind het zo mooi om het je eerst te laten ervaren vanaf het moment van de kinderwens of, als het anders ging, vanaf het moment van conceptie.

Een duik in de ‘geschiedenis’ van je kind zou je het kunnen noemen. Het geboorteverhaal van je kind verhelderen, want daar kun je al zoveel uithalen. Het bepaalt voor een groot deel hoe je kind de wereld en het leven ervaart en zich ontwikkelt. Enorm waardevol!

Daarom geef ik een GRATIS Webinar met korte training over dit onderwerp. Om voor jou aha-momenten te creëren. Puur omdat ik het elke ouder en elk kind gun om op een andere manier naar gedrag of karaktereigenschappen te kijken die je als ouder wellicht niet begrijpt, je kind doen corrigeren of straffen, die je vervelend, ongewenst of niet nodig vind of waar je misschien veel vragen over hebt of je onzeker maken. Of misschien vind je het gewoon interessant om eens te kijken wat het geboorteverhaal van je kind vertelt over je haar of waar ze juist haar mooie karaktereigenschappen vandaan heeft?

Voor die ouder die zijn kind echt wil gaan begrijpen, die het verhaal van haar kind wil kennen en die heerlijk ontspannen wil opvoeden, staat hieronder de link om je aan te melden voor het webinar van dinsdag 16 januari:

GRATIS Webinar “Een Geboren Karakter”

Of vraag nu jouw één-op-één consult aan om jouw eigen of het verhaal van je kind samen met mij in kaart te brengen door op de volgende link te klikken:

Contact opnemen met Kim

Voel je welkom! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.