Hoe kinderen leren

Dag lieve moeder,

Denk jij er wel eens over na hoe je kind leert? Er zijn natuurlijk vee manieren, maar ik merk dat de belangrijkste toch heel vaak vergeten wordt.

KINDEREN LEREN namelijk NIET zozeer door wat je tegen ze zegt, maar veelal juist door wat je niet zegt. Wat ik daarmee bedoel? ❤️????


Vaak zijn we geneigd om te ‘preken’ waarom iets niet mag, hoe iets niet moet, wat belangrijk is of wat dan ook. Vaak helpt dat niet, je word genegeerd en/of je kind voelt zich in een hoekje gedreven.


Het is natuurlijk ook niet leuk om keer op keer te horen dat je iets niet goed doet, dat het anders moet of dat het je weer niet is gelukt om…


Uiteraard kun je het dan ook van de andere kant benaderen. Iets wat je veel meer hoort en ziet tegenwoordig. Een positievere benadering door te benoemen wat WEL gewenst is bijvoorbeeld. Hoe voelt dat voor jou?


Soms werkt dat heel goed en soms werkt ook dat totaal niet. Hoe komt dat toch?


Dat zal ik je vertellen. 😉

Het punt is namelijk dat je kind niet leert door wat je ZEGT, maar door wat jij DOET en wat jij UITSTRAALT.


Met andere woorden: Je kunt gaan ‘opvoeden’ totdat je een ons weegt, maar als jij het zelf ook niet naleeft wat je je kind wilt leren en dus onbewust een andere boodschap (energie) uitstraalt dan je eigenlijk wilt overbrengen dan is dat een soort van ‘dweilen met de kraan open’.


Het gaat hem dan gewoon niet worden.


Voor jou voelt het dan soms als een dagtaak om je kind in het gareel te krijgen, terwijl je kind eigenlijk niets anders doen dan wat jij doet.


Zij leren immers door wat ze ZIEN en VOELEN, niet door wat wij tegen ze zeggen.


Dat was echt de mooiste les die ik heb mogen leren sinds ik moeder ben. Het is ook een doorgaand proces. Waarbij je als je je ogen echt gaat openen en er daadwerkelijk iets mee doet prachtige groeimomenten voor jezelf, maar ook voor je kind uithaalt.


VERBINDING.


Het is er nu eenmaal. Jullie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in de energie. De keus is alleen elke keer weer aan jou welke kant je het op laat gaan.

Voor welke kant kies jij? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.