Wij waren op tv!

Wow, ik was te zien op tv. Wat een gekke gewaarwording was dat! Zowel mijn familie als ik wordt er keer op keer op aangesproken dat ze mijn dochter en mij gezien hebben, maar zelf wisten we niet eens dat het die dag uitgezonden zou worden. Wat een giller!

Hoe het begon
Ongeveer anderhalf jaar geleden werd ik, via een eeuwenoude blog, benaderd door Warner Bros. met de vraag of ik mee wilde werken aan een nieuwe productie in samenwerking met Omroep Max. In het verleden heb ik eens een blog geschreven over het gebruik van barnsteen bij ‘het leed dat tandenpijn heet’. Ik voelde mij best vereerd, dat mag je best wel weten. Echter is het totaal niet mijn ding om in de spotlights te staan, dus op tv? Wat moest ik daar nu weer mee?

Na enkele vragen van mijn kant heb ik het toch maar naast me neergelegd. Toen de datum van de opnames naderde begon ik toch wel nieuwsgierig te worden en kreeg ik opeens het ‘once in a lifetime’ gevoel. Ik doe het gewoon! Gemaild en ze konden mij er toch nog tussen plaatsen. Ik zou zelfs hoogstpersoonlijk opgehaald en teruggebracht worden door een chauffeur! Hoe tof!

Een ervaring rijker
Ik zou bijna willen zeggen dat ik de tijd van mijn leven gehad heb. Dat is misschien een tikkeltje overdreven, maar het was echt onwijs leuk! De chauffeur was enorm gezellig, maar ook in voor een diepzinnig gesprek. Alleen daarom was het al waardevol. De locatie was werkelijk perfect. Een prachtig landgoed op een rustige plek. Om helemaal zen te worden. Hoewel ik het doodeng vond, was ik daar totaal niet zenuwachtig. Ik voelde me helemaal op mijn gemak met mijn kleine meisje van 12 maanden bij me.

Inmiddels zijn de beelden dus uitgezonden en ik moet zeggen dat ik er best oke vanaf kom. Echter is het erg jammer dat er hier en daar geknipt en geplakt is, waardoor mijn verhaal niet eens voor de helft vertelt is en er wellicht een verkeerd beeld geschetst wordt. Daarom een kleine toelichting via deze blog.

Wat is barnsteen nu eigenlijk?
Barnsteen is verhard hars van naaldbomen en schijnt een natuurlijk pijnstillend en ontstekingsremmend effect te hebben als je het draagt. Elke kraaltje van een barnsteensierraad is afzonderlijk geknoopt. De kraaltjes kunnen variëren in grootte, kleur, vorm en lengte, omdat het een natuurproduct is. Het kan zelfs van nature fossielen van insecten of plantenresten bevatten. Als barnsteen in aanraking komt met de huid verdampt er barnsteenzuur door opwarming tot lichaamstemperatuur. Het wordt aangeraden om het sieraad regelmatig te reinigen onder lauwwarm water en op te laden in maanlicht (Het liefst bij volle maan, maar over het opladen zijn wisselende verhalen omdat barnsteen geen edelsteen is), want dat draagt bij aan de werkzaamheid. Op een gegeven moment heeft het zoveel ‘pijn’ oftewel energie opgenomen dat het dus gereinigd moet worden om zijn werk weer te kunnen doen. Slechts een kleinigheidje, al is het wel vijf minuutjes minimaal, als je daar weer een blij kindje voor terugkrijgt. Bij kinderen zou het fantastisch werken tegen de pijn bij doorkomende tandjes.

Mijn ervaring
Bij mijn dochters werkte het enorm goed. Van slapeloze nachten door de pijn, naar rustige en tevreden meisjes. Enkel wat rode wangetjes en minimaal gekwijl hier en daar. Onze dochters droegen overdag een ketting van barnsteen. In de nacht droegen ze een armbandje om hun enkeltje als dit nodig was, omdat we dat veiliger vonden. De beelden in het programma doen voorkomen dat ik aanraad om je baby met en ketting in bed te laten slapen. Nee, dat raad ik natuurlijk absoluut niet aan! Veiligheid staat altijd voorop en het is belangrijk om altijd je kindje in de gaten te houden.

Zo, even een kleine rectificatie mijnerzijds. 😉

Geniet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.